Pages

Tuesday, 15 May 2012

hari ini

Assalamualaikum.w.b.t.


(tiba-tiba rasa ingin mengetuk-ngetuk papan kekunci laptop ni.maka....)

AMARAN : ingga nopo masa nga, mineg pe basaon diti.
innepenting.

saya baru menyiapkan satu audit untuk keselamatan makmal.
Laboratory Safety kata orang puteh.
saya kena kenal-pasti hazard rating, exposure rating seorang chemist ni terhadap chemical.
sekaligus, saya kena kira risk rating chemist tersebut.
sekaligus juga buat conclusion according to CHRA.
hmm.cuma pengiraan ringkas.
tapi agak mengelirukan.

oh.
abaikan tentang itu.
kau tahu?
(ya.saya tahu kau tak tahu.)

pagi tadi.
terjaga ku dari tidur yang lena.
melangkah malas menuju jendela.
huh.
baru ku sedari rupa-rupanya hujan tengah melimpah dengan ganasnya diluar sana.

maka dalam hati berbicara.
'alamak.teruklah machamni.machamana mo pi kuliah?'
(untuk makluman, hujan sangatlah lebat.ditambah dengan angin 
yang agak kasar membawa hujan terbang sekali.)

tapi tidak mengapa.
itu tidak akan mematahkan sama sekali semangat juang beta untuk 
pergi kuliah.(ceh!ayat tak bleh blah.)
lalu,saya dan teman sepermainanku kos saya berjalan dengan 
penuh semangat menuju ke perhentian bus.
(untuk tunggu bas lah kan.takkan tunggu taksi.)

sekadar gambar hiasan.

nak dijadikan cerita.
dalam perjalanan ke perhentian bas kolej kediaman terchenta.
tiba-tiba.
sebuah kereta ala-ala prado ka ntah apa.
lalu dengan agak lajunya.

ala biasalah tu kereta lalu-lalang kan(?)
biasa..ya biasa.
masalahnya kereta tu mensplash-kan lopak air atas jalan ke pakaian kami.
maka tindakan refleks pun berlaku.
*aaarrrrrrrrrrrrrgGGggggHhhhh!!!*(untung air tu jernih-mernih.kalau ala-ala air milo,
maka usah bertanya apa respon beta, kau tahu sendiri.hohohohoho.)
uhuk-uhuk.
sekadar bunyi hiasan.

pakaian yang sememangnya sudah basah hingga ke lutut.
bertambah basahnya.

oh tidak.
dahlah lambat datang kelas.
basah kuyup lagi.
sampai di kelas, duduk dibawah air-cond(supaya pakaian kering lekas.=P)

maka bila kuliah bermula untuk Analytical Chemistry.(kimia analisis)
mulalah episod gigil-mengigil.
dan penyedap hari untuk hari ini.
kami dikhabarkan bahawa.
minggu hadapan pada 21.mei.
akan diadakan ujian teori untuk kimia analisis.
apa, ujian TheOry???!!!@#.
huha.huha.
sila bersabar.

ujian teori tersebut akan diadakan sekali dengan subjek kimia inorganik.
inorganic chemistry.
hem.sekali lagi.
sila bersabar.

hari yang agak tunggang langgang.
tapi tidak mengapa.
apapapun.
ini dia untuk kita.
heharap dapat diamalkan.
Doa hujan turun : 

Ya Allah.
turunkan hujan yang bermanfaat.

ok.
heb a nais day.
(have a nice day.)

harap ada doa untuk saya mudah menjawab ujian teori kelak.
amin.

with love,
Arifah Waly.
Anugerah Bestari.
^___________^

2 comments: